Mestskí policajti pomohli zachrániť ľudský život

04.01.2013 Poprad

Poprad 4. januára (TASR) - Hliadka Mestskej polície (MsP) v Poprade pomohla vo štvrtok (3.1.) vo večerných hodinách zachrániť ľudský život. Informoval o tom hovorca popradskej samosprávy Marián Galajda.

"Predchádzala tomu výzva pracovníka SBS, ktorý potreboval pomôcť s podnapitým mužom obťažujúcim ľudí čakajúcich na autobusovej stanici," objasnil.

Keďže podgurážený muž nerešpektoval výzvy pracovníka SBS, ten zavolal na pomoc mestskú políciu. Hliadka však po príchode už žiadneho muža obťažujúceho svoje okolie nenašla. Mestskí policajti následne začali hľadať pracovníka SBS, ktorý udalosť nahlásil. "Toho našli ležať na zemi v kancelárii SBS. Muž len veľmi ťažko komunikoval, mal veľké bolesti v hrudníku, nebol schopný pohybu a nedokázal si privolať pomoc," objasnil Galajda.

Policajti okamžite začali konať a privolali posádku Rýchlej zdravotnej pomoci, ktorá muža ošetrila, previezla do nemocnice s podozrením na infarkt. Podľa hovorcu obom členom hliadky, Jánovi Krempaskému a Slavomírovi Mišurdovi, náčelník MsP v Poprade Jaroslav Marušin navrhne mimoriadnu odmenu za záchranu ľudského života.
 

Vyberte región